Print
Thyreoidea - Foreningen for stofskiftepatienter
facebook
ForsideForeningenFaktaMØDER
TILMELDING TIL INFORMATIONSMØDERINFORMATIONSMØDE, ODENSEBØRNEMØDE I ODENSEFILMOPTAGELSER FRA TEMADAG 2012OVERSIGT OVER AFHOLDTE INFORMATIONSMØDER I TLREFERATER 2010-2016
Referater 2016Referater 2015Referater 2014Referater 2013Referater 2012Referater 2011Referater 2010
REFERATER 2000-2009
Referater 2009Referater 2008Referater 2007Referater 2006Referater 2005Referater 2004Referater 2003Referater 2002Referater 2001Referater 2000
REFERATER 1997-1999
Artikler
Autoimmune SygdommeThyreoideaantistofferHøjt StofskifteLavt StofskifteBørn og StofskifteGraviditetKvinder og stofskifteKnuderJodBehandling med radioaktivt JodBlodprøver og medicinThyreoideacancerThyreoideakirurgiBiskjoldbruskkirtlerStofskifte og knoglerTAO, Thyreoidea Associeret Orbitopati Hjertekarsygdom og skjoldbruskkirtelKrop, Kost, Motion og Livskvalitet
AktueltDiverse
     

2018 Ildsjæl vinder Patient Award

Bente Julie Lasserre fra Stofskifteforeningen blev kåret som Årets Ildsjæl, da SundhedsParlamentet afholdt prisuddeling for patientforeninger på Folkemødet på Bornholm for tredje år i træk.


Blandt flagrende beachflag og muntre tilskuere ville glæden i SundhedsParlamentets telt på Bornholm ingen ende tage for dette års vinder af Danmarks Patient Award. Helses redaktør Jette Warrer Knudsen uddelte torsdag eftermiddag prisen til Årets Ildsjæl – en pris, der har stor betydning for vinderen.

Årets ildsjæl er ”Stofskifteforeningens kraftcenter”

”Jeg er utrolig glad og beæret. Det er en dejlig anerkendelse, men det vigtigste for mig er, at prisen skaber øget fokus på stofskiftesygdomme. Det kan betyde, at flere går til lægen og bliver tjekket og forhåbentlig får en diagnose tidligere, end de ellers ville have fået. Og dét har været mit mål i 21 år,” siger Bente Julie Lasserre, der var med til at grundlægge Stofskifteforeningen i 1997.

I indstillingen blev der blandt andet lagt vægt på Bentes overskud og ihærdighed samt hendes hårde arbejde for foreningen:

”Bente Julie Lasserre er Stofskifteforeningens kraftcenter. Hun er seriøs og står altid på patienternes side. (…) Vigtigst af alt gør hun en kæmpe indsats for at informere om stofskiftesygdomme på enhver platform,” står der blandt andet i indstillingen.

Bente Julie Lasserre bor i Glamsbjerg på Fyn, og ved siden af sit virke i Stofskifteforeningen arbejder hun fuldtid i Nykredit. Hun bruger derfor ofte sine ferier og en del fritid på sit arbejde for foreningen:

”Når man bruger tid på noget, der giver én fornyet energi, så er det, det hele værd. Jeg blev dybt berørt, da jeg fik af vide, at jeg var nomineret til den her pris, og jeg er stjernelykkelig for at have vundet. Det er rigtig stort for både Stofskifteforeningen og mig,” siger Bente Julie Lasserre. 

Sundhedseksperter i dommerpanelet

Udover Årets Ildsjæl blev Danmarks Patient Award også uddelt til Bedste Initiativ, som i år gik til Parkinsonforeningen og deres projekt Dans med Parkinson. Dommerpanelet, der i april udvalgte tre finalister i hver kategori, består af et stærkt hold eksperter på sundhedsområdet: Liselott Blixt (DF), formand for Sundheds- og Ældreudvalget, Nicolai Döllner, chefredaktør for Dagens Medicin, Jette Warrer, redaktør for Helse, Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og Kasper Tingkær, generalsekretær i Depressionsforeningen.

Danmarks Patient Award er udviklet af SundhedsParlamentet, Folkemødets sundhedspolitiske platform, som arrangeres af Dagens Medicin og Effector. Formålet med priserne er at hylde patientforeningernes særlige bedrifter og at øge kendskabet til patientforeningernes arbejde for at forbedre vilkårene for patienterne.

Du kan også hjælpe - støt foreningens arbejde

Bente er en af foreningens frivillige, som bruger sin fritid på at arbejde for at skabe synlighed på stofskiftesygdomme, så flere mænd og kvinder diagnosticeres tidligere. Det kan du også hjælpe os med. Enten ved selv at blive frivillig eller ved at støtte foreningen økonomisk.

Du kan støtte foreningens arbejde via Mobilepay – på nummer 81 18 02 52, eller gennem en donation over webbank, reg. nr. 2670 konto 6280 767 881. Alle beløb du støtter med er fradragsberettiget – op til 15.900 kr. i 2018. For at få fradrag skal vi imidlertid bruge dit cpr-nummer til indberetning til skat. Ved støtte gennem MobilePay kan du under Indstillinger, Funktioner slå Donationer til og Stofskifteforeningen vil automatisk få oplysning om dit cpr-nummer. Vælger du at støtte over webbank og vil have fradrag, må vi bede dig om at oplyse dit cpr-nummer på telefon 29732101 til Stofskifteforeningens sekretariat.