Print
Thyreoidea - Foreningen for stofskiftepatienter
facebook
ForsideForeningenFaktaMØDER
TILMELDING TIL INFORMATIONSMØDERINFORMATIONSMØDE, ROSKILDEINFORMATIONSMØDE, GRAVES' ØJENSYGDOM, RIGSHOSPITALETFILMOPTAGELSER FRA TEMADAG 2012OVERSIGT OVER AFHOLDTE INFORMATIONSMØDER I TLREFERATER 2010-2016
Referater 2016Referater 2015Referater 2014Referater 2013Referater 2012Referater 2011Referater 2010
REFERATER 2000-2009
Referater 2009Referater 2008Referater 2007Referater 2006Referater 2005Referater 2004Referater 2003Referater 2002Referater 2001Referater 2000
REFERATER 1997-1999
Artikler
Autoimmune SygdommeThyreoideaantistofferHøjt StofskifteLavt StofskifteBørn og StofskifteGraviditetKvinder og stofskifteKnuderJodBehandling med radioaktivt JodBlodprøver og medicinThyreoideacancerThyreoideakirurgiBiskjoldbruskkirtlerStofskifte og knoglerTAO, Thyreoidea Associeret Orbitopati Hjertekarsygdom og skjoldbruskkirtelKrop, Kost, Motion og Livskvalitet
AktueltDiverse

Informationsmøde den 25. oktober på Aabenraa Sygehus

I 2010 holdt vi for første gang et informationsmøde i Sønderjylland og tilstrømning var så stor, at mange måtte gå forgæves. Vi ønskede derfor, at holde et nyt møde i år, og de deltagende læger havde givet tilsagn om at stille op igen.
Det var med stor spænding Jytte Flamsholdt og undertegnede mødte op denne tirsdag. Allerede kl. 17 kom de første deltagere, der var kørt hele vejen fra Århus for at være med.
 
 
 
Kl. 18.30 var næsten samtlige 120 stole fyldt op og vi kunne konstatere at der denne gang var plads til alle, selvom enkelte måtte sidde på bordene. Desværre måtte vi også konstatere, at heller ikke denne gang var der en mikrofon, der fungerede, hvilket gjorde det ene indlæg svært at høre.
Jytte Flamsholdt bød velkommen til de fremmødte og de 3 læger – overlæge Steen
Bonnema fra OUH, Overlæge Jolanta Topolska og overlæge Dirk Sina begge fra
Aabenraa.
SB indledte med at fortælle om Hyppighed af Thyreoideasygdomme og diagnostisk
udredning. JT fortalte om behandling af for højt stofskifte. Efter en kort pause fortsatte SB med at tale om for lavt stofskifte og til sidst gennemgik DS behandling af struma.
 
Alle emner blev grundig behandlet, og der blev svaret på spørgsmål undervejs, hvilket betød, at det blev en ret lang aften.
Vi har ved de seneste info-møder udleveret spørgeskemaer, idet vi gerne vil vide lidt om, hvor langt deltagerne vil køre for at deltage, samt hvor de har læst om
mødet.
Vi modtog denne aften 75 udfyldte spørgeskemaer – og kunne se, at nogle kørte rigtig langt for at være med. Som før nævnt kom nogle fra Århus, og der var også deltagere fra Odense og Horsens samt selvfølgelig fra store dele af Sønderjylland.
Ud fra svarene kan vi også se, hvilke af de lokale ugeaviser og dagblade, der bliver læst og dermed målrette vores annoncering.
Af svarene fremgik det, at rigtig mange var tilfredse med mødets indhold. Der var megen ros til lægerne for de informative og faglige indlæg.
 
Desværre var der også – forståeligt – megen kritik af den manglende mikrofon.
Usædvanligt var det også, at vi ud af svarene kunne se, at et flertal af de fremmødte ikke var medlem af Thyreoidea Landsforeningen.
Det er atypisk – normalt er et flertal medlemmer. Den første indmeldelse kom allerede dagen efter, og vi håber at flere har fået lyst til at melde sig ind og støtte foreningens
arbejde.
 
Til slut takkede Jytte de fremmødte samt lægerne, der altid velvilligt stiller op, når vi beder dem om det.
 
Ref.: Kirsten Matthiesen