Print
Thyreoidea - Foreningen for stofskiftepatienter
facebook
ForsideForeningenFaktaMØDER
TILMELDING TIL INFORMATIONSMØDERINFORMATIONSMØDE, ROSKILDEINFORMATIONSMØDE, GRAVES' ØJENSYGDOM, RIGSHOSPITALETFILMOPTAGELSER FRA TEMADAG 2012OVERSIGT OVER AFHOLDTE INFORMATIONSMØDER I TLREFERATER 2010-2016
Referater 2016Referater 2015Referater 2014Referater 2013Referater 2012Referater 2011Referater 2010
REFERATER 2000-2009
Referater 2009Referater 2008Referater 2007Referater 2006Referater 2005Referater 2004Referater 2003Referater 2002Referater 2001Referater 2000
REFERATER 1997-1999
Artikler
Autoimmune SygdommeThyreoideaantistofferHøjt StofskifteLavt StofskifteBørn og StofskifteGraviditetKvinder og stofskifteKnuderJodBehandling med radioaktivt JodBlodprøver og medicinThyreoideacancerThyreoideakirurgiBiskjoldbruskkirtlerStofskifte og knoglerTAO, Thyreoidea Associeret Orbitopati Hjertekarsygdom og skjoldbruskkirtelKrop, Kost, Motion og Livskvalitet
AktueltDiverse

Informationsmøde den 12. marts på Herlev Hospital                        

 Undersøgelse på internet skudt i gang
 
Velkommen til mødet
v/ Jytte Flamsholt Thyreoidea Landsforeningen.

Velkommen til mødet
v/overlæge Birte Nygaard, Endokrinologisk afd., Herlev Hospital (BN)

Opgørelse af effekt ved behandling med radioaktiv jod – langtidseffekt.
v/overlæge Birte Nygaard, Endokrinologisk afd.,  Herlev Hospital.

Behandling af nedsat hjertefunktion med T3,
v/ læge Pernille Holmager, Endokrinologisk afd.,  Herlev Hospital.
 
Der var ca. 100 fremmødte til mødet.
 
Mødet startede med, at man desværre måtte beklage, at teknikken ikke ville fungere, hvilket betød at der ikke kunne vises power point præsentation under de forskellige indlæg.
Ved mødets afslutning blev det derfor aftalt,
at Birte Nygaard(BN) og Pernille Holmager(PA) præsentation vil blive lagt ud på hjemmesiden
efter mødet. (Se nederst på siden)
 
Birte Nygaard startede med at beskrive struma
og gennemgik herunder den diffuse toksiske struma, der ofte rammer de yngre og knude struma, der ofte rammer de ældre. Derefter beskrev BN Graves sygdom, der er en autoimmun sygdom.
 

 

 


Derefter forklarede hun om sygdomsbehandlingen.
Man kan behandle med radio aktivt jod hvis patienten har højt stofskifte eller Graves eller stor struma med normalt stofskifte. Behandlingen med radio aktivt jod er mere blid for patienten end behandling med operation.
Der er fortsat nogen diskussion om hvad der er bedst; operation eller behandling med radioaktivt jod?? Dette medførte, at BN lavede en undersøgelse hvor man ville se på hvor mange jod behandlede patienter, der ender med operation. Med udgangspunkt i behandlingsdatabase analyserede BN på 876 patienter fra perioden januar 2003 til januar 2008. Konklusionen blev at 97 % havde tilstrækkelig behandling med radio aktivt jod. Patienter med stor struma vil dog fortsat behandles med operation.
 
 
 
Pernille Holmager (PA) fortale om LIHFA studiet med hjertesvigts patienter, der behandles med T3. Hun tog derfor udgangspunkt i at beskrive hjertet og dets funktion. 4000-5000 patienter dør årligt af hjertesvigt. Hjertesvigt kan medføre lavt T3 syndrom og man ved at flere med lavt T3 dør end dem med normalt T3. Der diskuteres nu om det er en fordel at korrigere eller ej? Dette medførte, at P nu arbejder med LIHFA studiet, der har til formål at vise om behandlingen med T3 forbedrer. Studiet har nu alle godkendelser på plads og der er indtil videre inkluderet 6 patienter. Studiet forventes afsluttet om 2 år med fremlæggelse af PhD. Projekt samt resultater. Der skal i alt inkluderes 25 patienter. Studiet er et placebokontrolleret studie, hvor patienten skal komme til undersøgelse ved opstart efter 3 mdr. og efter 6 mdr.. Et af eksklusionskriterierne er at man er stofskifte patient.
 
Der var en del spørgsmål fra mødedeltagerne omkring brugen af T3 i Danmark. BN informerede om at studier fra Europa viser, at det ikke virker at give T3. BN havde dog efterfølgende lavet eget studie, der viste at T3 kan virke for nogle patienter med nedsat livskvalitet. Samtidig gjorde BN opmærksom på, at der i Europæisk Thyreoideaselskab aktuelt arbejdes på at få udarbejdet guidelines.
 
Der var generelt en rigtig god spørgelyst fra de fremmødte.
 
Referent: Jette Rubusch