Print
Thyreoidea - Foreningen for stofskiftepatienter
facebook
ForsideForeningenFaktaMØDER
TILMELDING TIL INFORMATIONSMØDERINFORMATIONSMØDE, ROSKILDEINFORMATIONSMØDE, GRAVES' ØJENSYGDOM, RIGSHOSPITALETFILMOPTAGELSER FRA TEMADAG 2012OVERSIGT OVER AFHOLDTE INFORMATIONSMØDER I TLREFERATER 2010-2016
Referater 2016Referater 2015Referater 2014Referater 2013Referater 2012Referater 2011Referater 2010
REFERATER 2000-2009
Referater 2009Referater 2008Referater 2007Referater 2006Referater 2005Referater 2004Referater 2003Referater 2002Referater 2001Referater 2000
REFERATER 1997-1999
Artikler
Autoimmune SygdommeThyreoideaantistofferHøjt StofskifteLavt StofskifteBørn og StofskifteGraviditetKvinder og stofskifteKnuderJodBehandling med radioaktivt JodBlodprøver og medicinThyreoideacancerThyreoideakirurgiBiskjoldbruskkirtlerStofskifte og knoglerTAO, Thyreoidea Associeret Orbitopati Hjertekarsygdom og skjoldbruskkirtelKrop, Kost, Motion og Livskvalitet
AktueltDiverse

Informationsaften 28. november

Næstved
Der var som sædvanlig sendt pressemeddelelser ud til de lokale aviser og ugeaviserne, og der var hængt indbydelser op på sygehuse, biblioteker og apoteker. Lokalradionen nævnte også mødet i ”hvad sker der” kalenderen.

Det var første gang Thyreoidea Landsforeningen hold informationsaften i denne del af landet, og vi var derfor spændte på fremmødet. Der kom 72, og det var vi rigtig godt tilfredse med. Formand Lis Larsen bød velkommen og fortalte om vores forening, der nu har knap 800 medlemmer.



Aftenens emne var en gennemgang af for højt og for lavt stofskifte, hvordan stofskiftesygdom diagnosticeres, og hvordan den behandles. Overlæge Tommy Storm fortalte levende og engageret om for højt og for lavt stofskifte, og om undersøgelsen hos specialisten - efter at stofskiftesygdommen er konstateret ved hjælp af en blodprøve. Undersøgelsen omfatter altid følgende:
  • beføling af halsen
  • scintigrafi, der er et billede af skjoldbruskkirtlen
  • en øjenundersøgelse

Endvidere fortalte Tommy Storm om myopati, der er krampe i lemmerne, og om den træthed og ømhed, der ofte følger med sygdommen, og som mange kun kender alt for godt. Han fortalte også, at ALT i legemet rammes, når man har en stofskiftesygdom. Det var en vigtig oplysning! Man får det ikke bedre af den oplysning, men den kan forklare noget om, hvorfor man - til trods for korrekt medicinering - stadig ikke føler sig rask igen.

Både under og efter foredraget kunne der stilles spørgsmål, og svarene på spørgsmålene gav os en god indsigt i kolde og varme knuder, hvornår man opererer, og hvornår man ikke gør det, samt indsigt i mange andre relevante emner.

 
Til slut en stor tak til overlæge Tommy Storm for et inspirerende og oplysende foredrag om en sygdom, som mange mennesker lider af.

Referent: Inge Knudsen