Print
Thyreoidea - Foreningen for stofskiftepatienter
facebook
ForsideForeningenFaktaMØDER
TILMELDING TIL INFORMATIONSMØDERINFORMATIONSMØDE, ROSKILDEINFORMATIONSMØDE, GRAVES' ØJENSYGDOM, RIGSHOSPITALETFILMOPTAGELSER FRA TEMADAG 2012OVERSIGT OVER AFHOLDTE INFORMATIONSMØDER I TLREFERATER 2010-2016
Referater 2016Referater 2015Referater 2014Referater 2013Referater 2012Referater 2011Referater 2010
REFERATER 2000-2009
Referater 2009Referater 2008Referater 2007Referater 2006Referater 2005Referater 2004Referater 2003Referater 2002Referater 2001Referater 2000
REFERATER 1997-1999
Artikler
Autoimmune SygdommeThyreoideaantistofferHøjt StofskifteLavt StofskifteBørn og StofskifteGraviditetKvinder og stofskifteKnuderJodBehandling med radioaktivt JodBlodprøver og medicinThyreoideacancerThyreoideakirurgiBiskjoldbruskkirtlerStofskifte og knoglerTAO, Thyreoidea Associeret Orbitopati Hjertekarsygdom og skjoldbruskkirtelKrop, Kost, Motion og Livskvalitet
AktueltDiverse

Informationsaften den 7. februar

Fredericia Sygehus
Som arrangør er det altid spændende, hvor mange der dukker op til vore arrangementer, og i Fredericia blev vi meget positivt overraskede. Ikke mindre end 110 mennesker mødte op.

I lighed med tidligere havde vi sendt indbydelse/program til hele amtets apoteker og hospitaler, og vi havde ligeledes skrevet til alle de lokal/ugeaviser, som vi kunne finde i området. Det kan være svært at få disse til at skrive om sådanne møder, men det var lykkedes godt denne gang. En lille rundspørge ved mødets start viste, at 3 havde set det på apoteker, ingen på hospitalerne, og en hel masse havde læst om det i uge/lokalaviserne. De, der allerede var medlem af foreningen, har selvfølgelig set om det i sidste nummer af Thyreoidea Bladet, men hvor mange det var, fik vi ikke spurgt om.

Bente Julie Lasserre bød velkommen og fortalte lidt om foreningens historie og virke og gav herefter ordet til overlæge, dr.med. Klaus Michael Pedersen, Horsens Sygehus, der fortalte om for højt stofskifte. Han startede med at fortælle, at det var første gang, han skulle holde foredrag for lægfolk og derfor håbede, at man ville gøre ham opmærksom på, hvis det blev for svært. Det gjorde det bestemt ikke. Klaus Michael Pedersen fortalte herefter om symptomer, diagnoser og behandlingsmåder for for højt stofskifte. Han startede for øvrigt med en lille sjov oplysning. Thyreoidea kommer af det græske ord thyreos, der betyder dørskjold. Dette var nyt for mig.

Der var en utrolig hyggelig atmosfære og en meget stor spørgelyst. Klaus Michael Pedersen svarede beredvilligt på alle spørgsmål.

Desværre gik den store spørgelyst lidt ud over den tid, som overlæge Ellen Grodum, Fredericia Sygehus fik. Hun fortalte om for lavt stofskifte, samt om øjenproblemer i forbindelse med for højt stofskifte. Tiden løb bare, og da det ikke skulle være en midnatsforestilling - der var medlemmer helt fra Randers - måtte Ellen Grodum skære ned på sit indlæg. Også her var der en utrolig spørgelyst og jeg tror, alle gik hjem med mange positive indtryk.

For Bente og undertegnede fra bestyrelsen var det dejligt at se så stort fremmøde, og vi havde svært ved "at komme ned på jorden igen" efter mødet - i glæde over successen.

Der skal lyde en stor tak til Klaus Michael Petersen og Ellen Grodum. Vi håber at måtte gøre brug af jeres ekspertise en anden gang.

Referent Lis Larsen