Thyreoidea - Foreningen for stofskiftepatienter
ForsideForeningenFaktaMØDER
MEDLEMSKONFERENCE 2017PROGRAM FOR MEDLEMSKONFERENCEGENERALFORSAMLING 2017INFORMATIONSMØDE, AALBORG UNIVERSITETSHOSPITALERFARINGSUDVEKSLINGSMØDERFILMOPTAGELSER FRA TEMADAG 2012OVERSIGT OVER AFHOLDTE INFORMATIONSMØDER I TLREFERATER 2010-2016
Referater 2016Referater 2015Referater 2014Referater 2013Referater 2012Referater 2011Referater 2010
REFERATER 2000-2009
Referater 2009Referater 2008Referater 2007Referater 2006Referater 2005Referater 2004Referater 2003Referater 2002Referater 2001Referater 2000
REFERATER 1997-1999
Artikler
Autoimmune SygdommeThyreoideaantistofferHøjt StofskifteLavt StofskifteBørn og StofskifteGraviditetKvinder og stofskifteKnuderJodBehandling med radioaktivt JodBlodprøver og medicinThyreoideacancerThyreoideakirurgiBiskjoldbruskkirtlerStofskifte og knoglerTAO, Thyreoidea Associeret Orbitopati Hjertekarsygdom og skjoldbruskkirtelKrop, Kost, Motion og Livskvalitet
AktueltDiverse

Verdens Thyreoidea Dag

World Thyroid Day – 25. maj

Den første, spæde Thyreoidea Dag var i 2008. Initiativet blev taget af den internationale patientforening, Thyroid Federation International, TFI, som Thyreoidea Landsforeningen er medlem af.  Den europæiske forening for stofskiftelæger tilsluttede sig i 2008, og i 2010 kom den amerikanske forening for stofskiftelæger også med.

Datoen er valgt, og det er herefter op til de enkelte landes patientforeninger at gøre opmærksom på den i det omfang, de har økonomi og kræfter til.
I 2009 indledte TFI et samarbejde med medicinalfirmaet Merck Serono om International Thyroid Awareness Week i ugen omkring dagen, og på http://www.thyroidweek.com/ er der nu information om stofskifte og stofskifteugen på 7 forskellige sprog.

2011
I Danmark var den første markering af dagen i 2011, hvor foreningen fik produceret et OBS-indslag for at gøre primært udiagnosticerede patienter opmærksomme på stofskiftesygdomme. Se indslaget her I forbindelse med dette indslag var Jytte Flamholt Christensen i Aftenshowet sammen med TV-lægen Peter Quortrup Geisling.

2012
Foreningen arrangerede en stor temadag på Skejby sygehus i Århus. Alle kunne tilmelde sig denne hele dag med masser af spændende foredrag om stofskiftesygdomme, og de 300 deltagere fik megen brugbar inforamation med hjem. Se dagens program på plakaten. Hele dagen blev videooptaget, og foredragene kan ses her. Der blev ligeledes produceret et særskilt blad med historie om forskellige patienter samt emner - se bladets forside nedenfor. Det var et stort og spændende arrangement, men det tog også mange kræfter i en frivillig bestyrelse, så der går lige lidt tid, inden vi binder an med et tilsvarende arrangement.

2013
I samarbejde med Region Syddanmark har foreningen udarbejdet 11 slides, der skal køre på storskærmene primært de praktiserende lægers venteværelser, men også på diverse laboratorier, hvor man har disse skærme i venteværelserne. Der er i alt 110 skærme i hele regionen, og der er et samarbejde med Region Hovedstaden, hvor man er ved at etablere lignende skærme. Informationen kommer derfor forhåbentlig ud der også, om end det nok bliver lidt senere. De øvrige 3 regioner har desværre ikke den slags skærme pt., men der arbejdes på sagen. Se slideshowet her.

Fokus i informationen er igen at gøre primært udiagnosticerede patienter opmærksomme på symptomer på stofskiftesygdomme, så de kan få taget en blodprøve.

Du kan læse den fulde historie om dagen her.

2015
Vi tog forskud på årets emne: Lavt stofskifte, årsager og behandling med et velbesøgt informationsmøde på Odense Universitetshospital i tirsdag den 19. Maj

Forud for mødet tog mange imod vores opfordring til at bære PicBadge, med logoet World Thyroid Day, på sit profilbillede på Facebook