Thyreoidea - Foreningen for stofskiftepatienter
Møder i 2014Film - Temadag 2012Referater 2010-2014
Referater 2014Referater 2013Referater 2012Referater 2011Referater 2010
Referater 2000-2009
Referater 2009Referater 2008Referater 2007Referater 2006Referater 2005Referater 2004Referater 2003Referater 2002Referater 2001Referater 2000
Referater 1997-1999
Artikler
Autoimmune SygdommeKvinder og stofskifteGraviditetBørn og StofskifteHøjt StofskifteLavt StofskifteJodKnuderKrop, Kost, Motion og LivskvalitetMedicinBehandling med radioaktivt JodThyreoideacancerThyreoideakirurgiThyreoideaantistoffer
AktueltDiverse

HVAD LAVER VI?

Thyreoidea Landsforeningen blev stiftet i 1997 og har i januar 2014 ca. 1900 medlemmer - heraf 190 medlemmer på Færøerne i en selvstændig lokalforening stiftet i april 2008.

Thyreoidea Landsforeningen er medlem af den internationale Patientforening for stofskiftesyge, Thyroid Federation International (TFI)

Foreningens formål er at virke til gavn for personer med sygdomme i skjoldbruskkirtlen
(struma- og stofskiftesygdomme).

Endvidere:
  • at varetage stofskiftesyges interesser
  • at oplyse om skjoldbruskkirtelsygdomme
  • at informere om behandling, patientvilkår m.v.
  • at støtte og rådgive patienter
  • at skabe mulighed for erfaringsudveksling
  • at samarbejde med behandlerne
  • at forbedre behandlingsmulighederne
  • at støtte og stimulere forskning i skjoldbruskkirtelsygdommes årsag og følgevirkninger

Thyreoidea Landsforeningens bestyrelse har udarbejdet FAKTA-blade i samråd med lægerne,
som er patientinformation om forskellige emner inden for stofskiftesygdomme.

Nedenfor er listet de eksisterende FAKTA-blade, som kan bestilles her på hjemmesiden
eller hos sekretæren:

Du finder foreningens informationsfoldere på de fleste medicinske afdelinger på de danske hospitaler samt på en del biblioteker og apoteker.

Foreningen har endvidere sammen med læge Anita Hansen, udgivet børnebogen "Alberte har hypotyreose". Bogen handler om pigen Alberte, der har for lavt stofskifte, og den er beregnet som højtlæsningsbog for børn i alderen 3-9 år. Bogen kan bestilles hos formanden.

En af de største berettigelser for en patientforening er, at den giver mulighed for kontakt med andre med samme sygdom som en selv. Lægerne kan selvfølgelig give en mængde information, men de har jo ikke selv prøvet at have en stofskiftesygdom - derfor er det ofte rart at få kontakt med andre med samme sygdom.

Dette vil Thyreoidea Landsforeningen formidle gennem følgende aktiviteter:

• Medlemsblad 4 gange årligt - sendes til alle medlemmer
  • Informationsmøder ca. 4 gange årligt for alle interesserede
  • Selvhjælpsgrupper for medlemmer - indtil videre i Herlev, Odense og Aalborg med :

• højt stofskifte
        • lavt stofskifte