Print
Thyreoidea - Foreningen for stofskiftepatienter
facebook
ForsideForeningenFaktaMØDER
TILMELDING TIL INFORMATIONSMØDERINFORMATIONSMØDE, ROSKILDEINFORMATIONSMØDE, GRAVES' ØJENSYGDOM, RIGSHOSPITALETFILMOPTAGELSER FRA TEMADAG 2012OVERSIGT OVER AFHOLDTE INFORMATIONSMØDER I TLREFERATER 2010-2016
Referater 2016Referater 2015Referater 2014Referater 2013Referater 2012Referater 2011Referater 2010
REFERATER 2000-2009
Referater 2009Referater 2008Referater 2007Referater 2006Referater 2005Referater 2004Referater 2003Referater 2002Referater 2001Referater 2000
REFERATER 1997-1999
Artikler
Autoimmune SygdommeThyreoideaantistofferHøjt StofskifteLavt StofskifteBørn og StofskifteGraviditetKvinder og stofskifteKnuderJodBehandling med radioaktivt JodBlodprøver og medicinThyreoideacancerThyreoideakirurgiBiskjoldbruskkirtlerStofskifte og knoglerTAO, Thyreoidea Associeret Orbitopati Hjertekarsygdom og skjoldbruskkirtelKrop, Kost, Motion og Livskvalitet
AktueltDiverse

At rejse er at leve

Trykt i blad nr. 2 - 2008
 
...også selv om man har en kronisk sygdom som f.eks. en stofskiftesygdom. Med sommerferien inden for rækkevidde er der nok nogle af medlemmerne, der skal en tur til udlandet. Men hvor meget dækker det gule sygesikringskort egentlig? Og hvad skal vi som stofskiftepatienter være specielt opmærksomme på?

Thyreoidea Landsforeningen har haft kontakt til Europæiske Rejseforsikring, og har fået følgende oplysninger:

Det gule sygesikringsbevis dækker ferierejser med en varighed op til en måned, og det dækker i, Europa, Baltikum, Rusland indtil Uralbjergene, Hviderusland, Ukraine, Moldova, Grønland og Færøerne de asiatiske og afrikanske lande med kystlinie til Middelhavet, Jordan, De kanariske øer, Madeira og Azorerne.

Kroniske lidelser dækkes af rejsesygesikringen, hvis det ikke med rimelighed kunne forventes, at lidelsen ville medføre et behandlingsbehov under udlandsopholdet.

For bedre at kunne vurdere din egen situation i forhold til denne regel, har rejsesygesikringen fastsat retningslinier, som bruges til at afgøre, om du er omfattet. Det vil sige, at du i hvert fald er dækket af rejsesygesikringen, hvis din kroniske lidelse:
  • ikke har medført hospitalsindlæggelse inden for de sidste 2 måneder før afrejsen fra Danmark.

  • ikke har medført ændret medicinering inden for de sidste 2 måneder før afrejsen fra Danmark.
Dette gælder dog ikke, hvis:
  • du ikke har søgt læge for din lidelse, hvis du vidste eller formodede, at lidelsen krævede behandling eller var væsentlig forværretinden afrejsen fra Danmark.
  • du er opgivet eller afslået behandling i Danmark. Dette gælder også, hvis du selv har afslået behandling.
Kontrol og behandling, herunder medicin, til at holde den kroniske lidelse stabil, er heller ikke dækket.

For god ordens skyld gøres der dog opmærksom på, at såfremt der opstår et behandlingsbehov for enhver anden akut opstået sygdom eller tilskadekomst, vil denne være opfattet af rejsesygesikringen.

Det er altså ikke sådan, at man selv skal betale for et eventuelt brækket ben, bare fordi man har fået ændret på sin stofskiftemedicin inden for de sidste 2 måneder!

Hvis en undtagelserne omfatter dig, hvis du f.eks. har fået ændret medicin inden for de sidste to måneder, og du skal ud at rejse, så kan du kontakte din læge inden rejsen. Det kan være muligt at opnå dækning for den kroniske lidelse alligevel på baggrund af en individuel vurdering. Den vurdering kan ske inden afrejsen i form af en bindende forhåndsbesked fra Europæiske Rejseforsikring.

Spørgsmål til ovennævnte kan rettes til Europæiskes ServiceCenter på tlf : 70 10 60 30 (hverdage 9-18), hvor du også kan bestille yderlige informationsbrochure.