Print
Thyreoidea - Foreningen for stofskiftepatienter
facebook
ForsideForeningenFaktaMØDER
TILMELDING TIL INFORMATIONSMØDERINFORMATIONSMØDE, ROSKILDEINFORMATIONSMØDE, GRAVES' ØJENSYGDOM, RIGSHOSPITALETFILMOPTAGELSER FRA TEMADAG 2012OVERSIGT OVER AFHOLDTE INFORMATIONSMØDER I TLREFERATER 2010-2016
Referater 2016Referater 2015Referater 2014Referater 2013Referater 2012Referater 2011Referater 2010
REFERATER 2000-2009
Referater 2009Referater 2008Referater 2007Referater 2006Referater 2005Referater 2004Referater 2003Referater 2002Referater 2001Referater 2000
REFERATER 1997-1999
Artikler
Autoimmune SygdommeThyreoideaantistofferHøjt StofskifteLavt StofskifteBørn og StofskifteGraviditetKvinder og stofskifteKnuderJodBehandling med radioaktivt JodBlodprøver og medicinThyreoideacancerThyreoideakirurgiBiskjoldbruskkirtlerStofskifte og knoglerTAO, Thyreoidea Associeret Orbitopati Hjertekarsygdom og skjoldbruskkirtelKrop, Kost, Motion og Livskvalitet
AktueltDiverse

Medicinalfirmaet Goldshields

Trykt i blad nr. 1 2014


Eltroxin fra Goldshields


Desværre er der ikke noget nyt om nye forsyninger af Eltroxin fra Goldshield siden sidste nummer af bladet.

 

Vi henviser til artiklen fra sidste nummer længere ned på siden.

 

Får du i dag Eltroxin fra Goldshield og har brug for alternativer, så ser det ud til at noget af det

bedste er den magistrelt fremstillede Levothyroxine fra Skanderborg Apotek. Den laves uden hverken talkum eller laktose som bindemiddel. Alternativt Levaxin fra Nycomed, som indeholder laktose som bindemiddel. Begge dele kræver særskilt udleveringstilladelse fra Sundhedsstyrelsen.

 

Hvis du i dag har udleveringstilladelse til Eltroxin fra Goldshield og får problemer med at få en
udleveringstilladelse til andet produkt, så er du velkommen til at kontakte os i foreningen med det samme. Så skal vi se, om vi kan hjælpe med at fremskynde en ny tilladelse. 

Trykt i blad nr. 4 2013


Medicinalfirmaet Goldshields Eltroxin kan ikke leveres pt.

 

Ca. 35 danske patienter har efter Eltroxin-sagen fået særskilt udleveringstilladelse til Eltroxin fra Goldshield. Indholdet i dette produkt svarer til indholdet i Gl. Eltroxin fra Glaxo.

 

Nu er der foreløbig en af disse patienter, der ikke har kunnet få medicinen på sit apotek, og vi er derfor i gang med at undersøge sagen.

 

Fra den engelske patientforening har vi fået oplyst, at Goldshield har tidligere skiftet navn til Mercury Pharma, og i marts 2013 er de fusioneret med Amdipharm under navnet Amdipharm Mercury. Dette firma markedsfører en T4-medicin, der hedder Eltroxin, og vi formoder, at det er samme produkt og indholdsstoffer som Goldshields Eltroxin. Ud fra produktinformationen har en af de danske endokrinologer bekræftet, at det ser ud til at være identiske produkter.

 

Først og fremmest er der leveringsproblemer med produktet også i England. Den engelske patientforening melder om store problemer med at få den nødvendige medicin. Dernæst kan danske patienter måske få problemer med at få det udleveret – hvis der igen er tilstrækkelige forsyninger – fordi ens udleveringstilladelse er til Goldshields produkt.


Vi har derfor kontaktet Sundhedsstyrelsen og fået nedenstående svar fra dem
 


 
Kære Bente Lasserre


Jeg er blevet bedt om at svare på din henvendelse.

 

Jeg har forespurgt hos de to grossister, der leverer Eltroxin ”Goldshield” til de danske apoteker efter udleveringstilladelse og de har bekræftet, at Eltroxin ”Goldshield” ikke kan leveres for tiden. Eltroxin fra Amdipharm Mercury kan heller ikke leveres, derfor har vi ikke fået nogen oplysninger om Eltroxin fra Amdipharm Mercury.

 

Svarene på dine spørgsmål står nedenfor.
 
Først og fremmest – er de to produkter identiske? Det ved vi ikke noget om, da vi ikke har fået noget produktresume for Eltroxin fra Amdipharm Mercury.

Hvad gør I med eksisterende særskilte udleveringstilladelser til Goldshields Eltroxin? Konverterer dem til det nye produkt?
Det er umuligt at sige noget om, før vi har set og sammenlignet produktresumeerne for de to produkter. Desuden skal vi have oplysninger om at Eltroxin fra Amdipharm Mercury kan leveres, før vi gør noget overhovedet.

Kontakter I patienterne og meddeler dem, at Goldshields produkt ikke fås mere under det navn (I har jo patientadresserne)?Nej, det får de at vide på apoteket, når de henter deres medicin. Vi har ingen mulighed for at vide, hvad apotekerne har stående på deres hylder. Hvis apoteket ikke kan levere Eltroxin ” Goldshield” må patienten henvende sig hos sin læge for sammen med hende finde ud af, hvad der så skal gøres.
 
 

Med venlig hilsen
_________________
Jette Schmidt
Farmaceut

 

I skrivende stund (medio november) er det de oplysninger, vi har kunnet fremskaffe.
Vi vil følge sagen tæt og opdatere på foreningens hjemmeside.